Meny- Källtorp

2020-05-12

Nu är vi igång och det är verkligen roligt att så många hittar till oss.

Fiket har öppet torsdag- söndag 11.00- 17.00

Mountainbikeskolan har sin uthyrning rullande varje dag mellan 9.00 och 18.00. Du bokar din hyrcykel genom att maila eller ringa till Magnus. Tel. 073 642 90 51 eller maila på magnus@mountainbikekoskolan.se

rhdr

Första veckan med kaféet igång!

2020-04-11

 

Det är väldigt roligt att vara igång och att ha öppnat kaféet för säsongen. Det är mycket folk ute i naturen som vandrar springer och cyklar. Vi är glada att många redan hittat till vårt kafé och det känns som att man är väldigt nöjd med både miljö, fika och mat.

Vi har öppet alla dagar utom måndagar, på helgerna har vi grillade hamburgare, ekologiskt kött eller vego, vi har smörgåsar på hembakt bröd och en het, stark och vegansk Chili sin Carne.

Jenny bakar både rabarberpaj och kladdkaka och nygräddade bullar står på disken 🙂

Välkomna!

Vi börjar med uthyrning av mountainbike

2020-03-18

Det är superroligt att kunna meddela att vi nu har börjat med uthyrning av mountainbike på Källtorp. Vi länkar så länge till Mountainbikeskolans hemsida för mer information gällande priser och modeller. Klick HÄR för mera info

Realgymnasiet på praktik

2020-03-09

Denna vecka så har vi tre studenter från Realgymnasiet hos oss. De går Realgymnasiets guideutbildning och vi hoppas kunna ge dem arbetslivserfarenhet som de kan ha med sig framöver i framtida kontakt med arbetsgivare. På plats denna vecka är Julia, Melvin och Prim. De kommer att jobba med att flytta vårt vedupplag till en bättre plats som nu är iordninggjord, Julia jobbar med pilhäcken och klipper lagom tjocka grenar för att kunna använda som hantverksmaterial.

En frostig morgon på Källtorp

2020-03-06

i natt så var det minusgrader och frost nu på morgonen. Men det verkar bli en fin dag med sol.

Vi kommer att klippa ner delar av vår pilhäck, om du är intresserad av pil för att göra korgar eller liknande så hör av dig till oss, finns att köpa i knippen.

Du som är intresserad av mountainbike så har mountainbikeskolan lagt upp ett stort antal kurser på sin hemsida, www.mountainbikeskolan.se

Trevlig dag!

/ Jenny

Vedstacken är klar

2020-03-02

Det är otroligt vad mycket som fick plats i vedstacken, och fin blev den också tycker vi. Veden i stacken kommer att ha torkat till nästa eldningssäsong. Regnvatten rinner av då man lägger barken uppåt på toppen. Underst skall barken däremot ligga nedåt så att veden inte skall bli blöt underifrån.

Idag släppte vi ut hönsen på gården för första gången i år, de såg ut att trivas i vårsolen.  Våra höns är av rasen Hedemora som är en gammal svensk lantras.  Vi hoppas att det blir kycklingar till våren.

Yogaretreat på Källtorp

2020-02-29

Våren är snart här och så är våra nya vänner Kelly och Lovisa som driver Hello Flow. De kommer att hålla ett yougaretreat hos oss 21 mars. Det kommer bli magiskt, för något annat kan inte vara möjligt med dessa drivna och meriterade instruktörer och coacher.

Läs mer och anmäl dig här!

Vi gör fint på gården

2020-02-19

Det är roligt med gamla sedvänjor, vi har avverkat lite träd och har lärt oss att det finns ett bra sätt att torka veden på som varken kräver väggar eller tak. Vi håller er uppdaterade, vi har börjat lägga grunden, fortsättning följer. 🙂

Vår nya hemsida är uppe

2020-02-19

Nu börja vår nya hemsida ta form och vi hoppas att detta blir en plats som det kommer att kännas trevligt att besöka. Ännu trevligare kommer det så klart vara att besöka vår gård och café som öppnar första maj. Men redan i april så startar våra mountainbikekurser och en hel del event har redan bokats in i kalendern.

Vi ser fram emot att lägga informativa och inspirerande inlägg på denna sida.

/ Jenny & Daniel

Allt är så kul just nu!

2019-09-06

Ja ibland så känns det så rätt. Vi har verkligen hittat vårt ställe, Källtorp. Det är såklart mycket att fixa med hela tiden, speceillt i början. För det är ju inte bara en lokal detta utan faktiskt en hel gård att ta hand om.

Men det kommer verkligen bli bra till slut. I kväll så har vi jobbat med butiken och fått upp lite priser på saker och ting. Vi har även fått in massor med nya produkter, framförallt från POC.

Men även om det är roligt med gården, butiken och caféet så är det bästa våra kurser. Vi tycker det är roligt, vi gillar att undervisa och vi har blivit bättre under dessa fem år som vi drivit Mountainbikeskolan.

I morgon är det tjejkurs, nivå 2, det kommer vara fullt med förväntansfulla kursdeltagare, vi ser fram emot en tuff men rolig helg!

Lite bilder från förra helgens mountainbikekurs, nivå 2.

Vi ses i skogen!

/Magnus, Daniel och Jenny